• ADDRESS

    SOFIA, KARCHIM №50

  • Phone

    +359/2/8683043

  • INQUIRY


ABOUT US

Основна дейност:

 – Продажба, интеграция и сервиз на всички видове металорежещи, зъбонарезни, ерозийни, шлифоващи машини, роботи, инструментална и мерителна техника.

– Собствено производство на висококачествени диамантени инструменти, вакуумни профилиращи и органични полиращи

 

About Bimex

Dear customers,

    Фирма Бимекс Лимитид ООД е учредена през 1990 г. , като дейността й е продажба; сервиз и интеграция от сервизни екипи и интегратори от центъра на България - гр. Казанлък и гр. Габрово на металообработващи машини и автоматизация; инструментална и мерителна екипировка за тях; всичко за обработката на зъбни колела ; лазерни машини; шлайфмашини; индустриални роботи; мерителни машини и прибори за извънмашинна настройка; прецизни нишкови, обемни и пробивни ерозийни машини; производство и търговия на диамантени инструменти.

Представители сме на фирмите:

Yamazaki Mazak -водещ производител на CNC металообработващи машини; много функционални машини; стругови и обработващи центри

Kawasaki Robotics - индустриални роботи

Okamoto -шлайфмашини

Gleason - машини за зъбообработка на зъбни колела, инструменти, технолотии и мерителна техника

Zoller - прибори за измерване и за извън машинна настройка

Heimatec –инструментални държачи и фрезови глави

Kitagawa - патронници, NC въртящи маси

Delta Test - прецизни нишкови, обемни и пробивни ерозийни машини Arta

Blum - мерителна техника за металорежещи машини

CNC Technology – прътоподаващи устройства

    Важна част от нашата дейност е производство и доставка на висококачествени диамантени инструменти, приспособления , машини и технологии за обработка на скални материали. Притежаваме собствени технологии, ноу-хау и специално конструирано оборудване. Висококвалифициран персонал е в основата на производството на нашите качествени изделия. На основата на дългогодишен производствен опит, диамантените ни инструменти са измежду известните на пазара с нововъведения и качество. От приложения каталог може да се запознаете с нашите продукти и с техните основни технически показатели.

Видове диамантени инструменти :

Brazed tools

    Произведени по модерна технология във вакуумни пещи, с наше, специално разработено, ноу-хау за подобрено запояване на диамантения абразивен слой. Инструментите с открити диамантени зърна осигуряват агресивна и бърза работа на сухо и мокро върху гранит, мрамор, пясъчник, стъкло, керамика, композити, цимент и бетон, цветни метали и др. Животът е 5-10 пъти по-дълъг от този на галваничните инструменти. Идеалното приложение е за груба и основна подготовка както на плоско, така и за сваляне на остри ръбове. Особено

ефективни са при обработката на профили и други, чрез дискове, рутери, фрези, както стандартни, така и по заявка.

- Resin bond tools.

    От 2003 г., с последващи нововъведения, разработихме специални, горещо пресовани полиращи инструменти на основа на прахообразни смоли. Приложението е както на мокро, така и на сухо. Сега вече можете да имате най-бързите инструменти на пазара – уникалната полираща система с гъвкави диамантени инструменти тип шкурка. Ние бяхме първите още от 90те години на XXв. с наложено производството и продажби на горещо пресовани диамантени инструменти на основата на комплексна многокомпонентна органична свръзка . Това са инструментите с най-високата износоустойчивост. Нашите полиращи инструменти успешно се конкурират със стандартните инструменти от други производители на масово преобладаващата основа на епоксидни смоли. Приложението е във всички познати обработки, като сме горди с уникалната полираща система с различни профили за ръчни и машини с ЦПУ.

- PCD и PCBN пластини и инструменти.

    От 2012 г. обработваме с нишкова ерозия и шлайфани PCD и PCBN пластини както и изработка на специални инструменти.

Не се колебайте да се свържете с нас за по-нататъшна информация. С голямо желание ще подкрепим Вашия бизнес.

Machines
Tools
en_USEnglish